Archívum

Viszlát, Sisi!

2022.12.01

2022. november 26-án, szombaton 17 órakor a Savaria Múzeum Sisi – királyné feketén-fehéren című kiállításának ajtaja bezárult. A VME hét munkatársa 194 együtt töltött nap után jelen cikkel búcsúzik a tárlattól.

Viszlát, Sisi!


A belépőjegyek ellenőrzését, a kiállítás őrzését, egyes diákcsoportok kalauzolását 2022. március 24. és 2022. november 26. közt Angyal Erika Tünde, Ágoston Eszter, Kovács Szimonetta, Morován Tamásné, Schmidtné Vinczi Réka, Tóth Tamás és Varga Péter látták el.

Az itt töltött idő alatt több ezer vendéget köszönthettük a kiállításban. Kitartó szolgálatunk jutalma a múzeumlátogatók elégedett mosolya és a vendégkönyvben olvasható kedves, pozitív visszajelzések. E bejegyzéseket fellapozva is látható, de személyesen is tapasztaltuk, hogy nemre, korra való tekintet nélkül valamilyen formában mindenkire hatással volt a „Bajor Rózsa” relikviában, festményeken, fényképeken, írott és vetítettképes formában megidézett személyisége.

Viszlát, Sisi!

Az ajtó bezárul... (fotó: Szabó Zsuzsanna)

A függetlenségre törekvő Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia olykor meglepő szokásairól, hazánk iránti szeretetéről nem egy regény, film született már. Személyes tárgyai, ruhaköltemény-másolatai között a tárlatban járni ezért is különös érzés volt. A romantikus álmok és a rideg, tragikus valóság rózsaszín-fekete kontrasztja kavargott a szemlélőben arra ösztökélve őt, hogy mindinkább felfedezze a pátosz és a realitás határát, megismerje az igazi Sisit – feketén-fehéren, egész lényében.

Egy mindannyiunknak maradandó élményt nyújtó kiállítástól búcsúzunk. Viszlát, Sisi!

Sztelly

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza