Aktuális

Vendégeink a Felnőtt Múzeumbogarak

Péntek délutáni beszélgetések

Feltöltve: 2024.02.21

2024. March 01. Friday - December 15. Sunday

Szinte hihetetlen: egyesületünk ifjúsági csoportja, a Vasi Múzeumbogár Klub immár két évtizedes múltra tekint vissza. A 2024. március 1-jén kezdődő beszélgetéssorozatot azonban nem csak múltidéző szándékkal indítjuk.

Nagy Rebeka

A fényképfelvételen: Nagy Rebeka

A 21. század első két évtizedének régésztáborosai és múzeumbogár klubosai közül sokan már túl vannak a pályakezdésen, sikereket értek el az élet különböző területein, vagy még felsőfokú tanulmányaikat folytatják. Többen választottak olyan hivatást, amely a kulturális és természeti örökség gondozásával, közvetítésével kapcsolatos. Mivel akad köztük például régész, restaurátor, tanár, geológus, művészettörténész, de pilóta, informatikus, építész, orvos, vegyész, gyógypedagógus is, úgy gondoltuk, hogy egyesületünk minden korosztálya számára érdekes és hasznos lesz velük, a „felnőtt múzeumbogarakkal” való találkozás.

A fiatal felnőttek bemutatják hivatásukat, beszélnek az odavezető útról, beszámolnak egy kiemelkedő projektjükről és arról, hogy milyen szellemi töltetet, közösségi élményt jelentettek számukra a gyermekkori múzeumbogár klubesemények, táborok, gyalogos és kerékpáros túrák.

A sorozatnyitó beszélgetés vendége Nagy Rebeka, az Iparművészeti Múzeum Textil- és Viseletgyűjtemény Főosztály restaurátora. Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2024. március 1-jén (péntek) 16 órakor a Savaria Múzeumba.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza