Archívum

15 év a szombathelyi múzeumok szolgálatában

2023.10.11

A Vasi Múzeumbarát Egylet munkatársai 2023. szeptember 15-én ünnepelni és visszatekinteni gyűltek össze a Savaria Múzeum klubjában.

15 év a szombathelyi múzeumok szolgálatában

Egyletünk 2008 októberében vált akkreditált foglalkoztatóvá és 2009 januárjától alkalmazta első munkavállalóját, Varga Pétert (Cserga). Az elmúlt 15 évben közel félszáz alkalmazottunk munkájára számíthatott a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága és jogutódja, a Savaria Múzeum.

Jelenleg 19 fő dolgozik a Savaria Múzeum 6 tagintézményében, akik a tárlatvezetésben, teremfelügyeletben, gyűjteményi feldolgozó munkában, a múzeumpedagógiai feladatokban, a kommunikációban, fenntartási területeken és egyéb adminisztrációs tevékenységek ellátásában segítik a múzeum és az egylet munkáját.

15 év a szombathelyi múzeumok szolgálatában

Az összejövetelre meghívást kaptak egykori dolgozóink is, akikkel együtt köszönthettük 60 esztendős kollégáinkat éppúgy, mint a közvetlenül nyugdíj előtt álló két társunkat. Nagy örömükre egyik kolléganőnk egyéves kislánya is jelen volt. Az ünnepelteket Schmidtné Vinczi Réka és Takóné Hoós Ildikó gordonkamuzsikával, illetve versekkel köszöntötte. Az esemény kiváló lehetőség volt a közösség megerősítésére, a közös élmények felidézésére, vissza- és előre tekintésre – és egy közös fotó elkészítésére is, amely a dolgos hétköznapok közepette valóban ritka kincs!

A tevékeny mindennapokhoz mindannyiunknak jó egészséget, kedvet, szorgalmat és kitartást kívánunk!

Tóth Tamás

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza