Hősök éve 1956-2016 - Felhívás

Vetélkedő a Hősök Éve (1956–2016) alkalmából

Az 1956-os forradalom és szabadságharc helyi eseményeire emlékezve a Vasi Múzeumbarát Egylet az ’56-os Szövetség Vas Megyei Szervezete, az Agora Savaria Szombathelyi Kulturális Központ, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára és a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum (továbbiakban: együttműködő szervezetek) támogatásával vetélkedőt hirdet a szombathelyi és a szombathelyi járási oktatási intézmények 4 fős csapatai számára.

Korcsoportok:

7–8. évfolyam
9–12. évfolyam

A vetélkedő résztvevőinek a három előzetes feladat közül legalább az egyiket teljesíteniük kell ahhoz, hogy részt vehessenek a 8 állomásból álló történelmi stafétajátékban, amelynek időpontja:

7–8. évfolyam: 2016. október 20. csütörtök, 8:00–14:00
9–12. évfolyam: 2016. október 21. péntek, 8:00–14:00

Feladatok

I. Előzetes feladatok:




Az előzetes feladatként elkészített alkotásokat a résztvevők a VMbE honlapján található feltöltő felület használatával közzéteszik.

II. Történelmi séta 8 szombathelyi helyszínen

A történelmi séta állomásaihoz kötődő eseményeket tömör, szövegekből és dokumentumból álló történeti összefoglaló szakanyag segítségével ismerik meg a résztvevők. A kapott ismeretekről számítógépes feladatok megoldása során adnak számot a csapatok a séta végén, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. Itt kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.


Az előzetes feladatokra beérkezett anyagot és a 8 sétahelyszín feladatlapjait az együttműködő szervezetek szakembereiből álló zsűri értékeli.


A vetélkedő a Magyar Művészeti Akadémia pályázati támogatásával valósult meg.