Túra a Horpácsi-erdőben Undtól Sopronkövesdig

Széchenyi 2020

Feltöltve: 2022.04.06

2021. July 03. Saturday

A VME természetjáró szakosztálya és a hozzájuk csatlakozó érdeklődők Vasi Múzeumbarát Egylet Összenő, ami összetartozik – Trianon emlékezete Vas vármegyében című projekt keretében Horpácsi-erdőben túráztak.

Túra a Horpácsi-erdőben Undtól Sopronkövesdig

Az 1920-ban határmenti községgé vált Und faluközpontjából, az 1924-ben felállított 1. világháborús hősi emlékműtől indultak, majd a Vasfüggöny túraút további szakaszán a Magyarországot Ausztriától elválasztó trianoni határvonallal párhuzamosan haladtak az összesen 12 km hosszú túra résztvevői. Útban Sopronkövesd felé az Agg-hegy következett, amelytől a Trianon előtti időkben jóval távolabb húzódott az államhatár. Megtekintették a szőlőhegyi kápolna közelében található Vasfüggöny emlékművet, a Szent László-szobrot és a meghasított farönköt formázó, a szétszakított ország magyarjainak összetartozását jelképező, ácskapcsokkal összeerősített trianoni emlékoszlopot. A túrát Urbán László szervezte és Antalovics György vezette.

A túra a Vasi Múzeumbarát Egylet Összenő, ami összetartozik – Trianon emlékezete Vas vármegyében című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01420 azonosítószámú projektje keretében valósult meg.

TK

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza