2018.03.25 vasárnap

Virágvasárnapi Pável Ágoston emlékséta

07:06 – vonat indul Szentgotthárdra. Program: a Pável Ágoston Múzeum megtekintése, virágvasárnapi szentmise, séta a Hársas-tóhoz, zenés irodalmi piknik, a ciszterci apátság maradványai, színház megtekintése.
A Szombathelyi Szlovén Önkormányzattal és a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesülettel közös szervezésben.

2018.03.28 szerda, 17 óra

Talányok, titkok Weöres Sándor köteteiben

Lőcsei Péter tanár (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) előadása a Savaria Múzeumban.

2018.04.05 csütörtök

Nyugdíjas túra a Szajki-tavaknál

Találkozás Szombathelyen, a vasútállomáson a 06:05-kor Bp. Déli-pu. felé induló vonatnál. Sárvár: 06:24. Autóbusz Sárvárról: 06:54, Szajki-tavak 07:42. Útvonal: Szajk – Endrédpuszta – Potypuszta – Csehimindszent. Autóbusz indul Csehimindszentről 12:06; 13:15. Táv: kb. 10 km. Túravezető: Karáth László.

2018.04.08 vasárnap

Vicinális túra

A 919. számú Celldömölk-Fertőszentmiklós megszüntetett vasútvonal mentén. Későbbi kiírás szerint.

2018.04.12 csütörtök, 17 óra

Csak egy érintés

Az Egylet nyitott versmondó köre költészet napi műsora

2017.12.15

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

Muzsika, játék, kézműveskedés

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

A múzeumbogár klub ez évi utolsó foglalkozásán a klubtagok a szombathelyi gyermekotthon lakóit látták vendégül. Így is meg lehet osztani az élményeket, nem csak Facebook posztokban.

A vendégek, a házigazdák vezetésével rövid múzeumi sétát tettek, majd együtt hallgatták meg Kovács Palit, aki zenei tehetségét már az X-Factorban is megcsillogtatta. A fiatalember saját szerzeményei mellett a Kispál és a Borz: Csillag vagy fecske című számát és a Shrek mesefilmből népszerűvé vált Hallelujah-t is énekelte, gitárjátékkal kísérve. Noha Pali betegséggel küszködve vállalta a fellépést, ez egyáltalán nem érződött az előadásán. A koncert végén azt is elárulta, hogy a The River névre keresztelt együttesének hamarosan megjelenik az első albuma.

A jelenet: ruhán veszekedő hölgyek a kőkorban, lusta békítőkkel

A nagy sikerű villámkoncert után három játék következett. A régésztáborokban népszerűvé vált „Üsd le a mamutot!” arra szolgált, hogy megjegyezzék egymás keresztnevét a gyerekek, a „Fényképészes” pedig a súgólánchoz hasonló végkifejlettel tovább emelte az amúgy is vidám hangulatot. Jutott idő a jóízű beszélgetésre és falatozásra is: kicsik és nagyok örömére Andi bőséges mennyiségű pizzával és süteménnyel vendégelte meg őket.
A szíveslátást komoly együttműködésre késztető kihívás követte. Miután a négy csapatvezető húzott egy-egy helyszín- és szókártyát, a régészeti kiállításban folytatódott a játék: az adott helyszínhez és tárgyaihoz kötődő, a szókártyán lévő érzelmi állapotnak megfelelő párbeszédet rögtönzése volt a feladat. Az így létrehozott humoros és elgondolkodtató jelenetekbe még a felnőttek is bekapcsolódtak.

Záróakkord

Visszatérve a klubhelyiségbe, Gyöngyi vezetésével elmélyült alkotómunka kezdődött: fenyőtoboz, vatta és filc felhasználásával jópofa hóbaglyokat készítettek a gyerekek. A szorgoskodás alatt a zenéről Csega gondoskodott. Gitárja húrjain búcsúzóul felhangzott a közös éneklésre ösztönző dallam (Kormorán: Nyájhívogató).
E dal záró sorát idézve kívánjuk mindenkinek: „aranyfenyők koszorúzzák karácsony kapuját!”

TK-Sztelly

Képgaléria

Arany fenyők nyitják karácsony kapuját
Szakadtunk a nevetéstől a fényképész játék közepette
Répa vásárlás - vigyázat gyerekkel vagyok!
Ebben a jelenetben a vásárló elhiszi e vaskori edények Földön túli származását
Hogy lett a jegylyukasztóból kalauz néni? Rejtély.
Kovács Pál rázendített, de úgy igazán!
A gyerekek immár Gyöngyi szárnyai alatt
Baglyok vidám csapata

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.