2018.06.02 szombat

Gyalogtúra Zalaszentgyörgy környékén

Útvonal: Zalaszentgyörgy vá. – Kávás faluközpont – Kávási boronaút – Ilona majori elágazás – Nagyhegyi kápolna – Boncodfölde – Csurgasz lovas tanya – Zalaszentgyörgy vá. Táv: 11 km.

Részletekért katt!

2018.06.06 szerda, 17 óra

Könyvritkaságok nyomában

Vendég: Őri Tamás könyvgyűjtő, beszélgetésvezető: Varga Eleonóra történész (Savaria MHV Múzeum).

2018.06.09 szombat

Séta a Bakonyban

Útvonal: Vinye vá. – Kulcsos házak – Barlang – Pápalátókő – Vinye vá. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 06:05-kor Bp. Déli-pu. felé induló vonatnál. Veszprém: 08:15, Vinye vm. érk. 09:11. Táv: 12 km. Túravezető: Süle Antal.

2018.06.16 szombat

Andráshidától Zalaszentgyörgyig

Útvonal: Andráshida – Teskánd – Hottó – Zalaszentmihályfa, Árpád-kori templom – Böde – Ilona-major – Kávás – öreghegyi kápolna – Boncodfölde – Rita Ranch lovas tanya – Csurgasz, volt vá. – Zalaszentgyörgy vá. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 06:36-kor Sz

Bővebb infó

2018.07.14 szombat

Márkótól Herendig

Útvonal: Márkó – Házi-földek – Bánd – Esseg-vár – Sziget-földek – Herend. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 06:05-kor Veszprém felé induló vonatnál. Veszprém érk.: 07:58; ind.: 08:24, Márkó érk.: 08:31. Táv: 11 km. Túravezető: Rábai Péter.

2017.12.15

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

Muzsika, játék, kézműveskedés

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

A múzeumbogár klub ez évi utolsó foglalkozásán a klubtagok a szombathelyi gyermekotthon lakóit látták vendégül. Így is meg lehet osztani az élményeket, nem csak Facebook posztokban.

A vendégek, a házigazdák vezetésével rövid múzeumi sétát tettek, majd együtt hallgatták meg Kovács Palit, aki zenei tehetségét már az X-Factorban is megcsillogtatta. A fiatalember saját szerzeményei mellett a Kispál és a Borz: Csillag vagy fecske című számát és a Shrek mesefilmből népszerűvé vált Hallelujah-t is énekelte, gitárjátékkal kísérve. Noha Pali betegséggel küszködve vállalta a fellépést, ez egyáltalán nem érződött az előadásán. A koncert végén azt is elárulta, hogy a The River névre keresztelt együttesének hamarosan megjelenik az első albuma.

A jelenet: ruhán veszekedő hölgyek a kőkorban, lusta békítőkkel

A nagy sikerű villámkoncert után három játék következett. A régésztáborokban népszerűvé vált „Üsd le a mamutot!” arra szolgált, hogy megjegyezzék egymás keresztnevét a gyerekek, a „Fényképészes” pedig a súgólánchoz hasonló végkifejlettel tovább emelte az amúgy is vidám hangulatot. Jutott idő a jóízű beszélgetésre és falatozásra is: kicsik és nagyok örömére Andi bőséges mennyiségű pizzával és süteménnyel vendégelte meg őket.
A szíveslátást komoly együttműködésre késztető kihívás követte. Miután a négy csapatvezető húzott egy-egy helyszín- és szókártyát, a régészeti kiállításban folytatódott a játék: az adott helyszínhez és tárgyaihoz kötődő, a szókártyán lévő érzelmi állapotnak megfelelő párbeszédet rögtönzése volt a feladat. Az így létrehozott humoros és elgondolkodtató jelenetekbe még a felnőttek is bekapcsolódtak.

Záróakkord

Visszatérve a klubhelyiségbe, Gyöngyi vezetésével elmélyült alkotómunka kezdődött: fenyőtoboz, vatta és filc felhasználásával jópofa hóbaglyokat készítettek a gyerekek. A szorgoskodás alatt a zenéről Csega gondoskodott. Gitárja húrjain búcsúzóul felhangzott a közös éneklésre ösztönző dallam (Kormorán: Nyájhívogató).
E dal záró sorát idézve kívánjuk mindenkinek: „aranyfenyők koszorúzzák karácsony kapuját!”

TK-Sztelly

Képgaléria

Arany fenyők nyitják karácsony kapuját
Szakadtunk a nevetéstől a fényképész játék közepette
Répa vásárlás - vigyázat gyerekkel vagyok!
Ebben a jelenetben a vásárló elhiszi e vaskori edények Földön túli származását
Hogy lett a jegylyukasztóból kalauz néni? Rejtély.
Kovács Pál rázendített, de úgy igazán!
A gyerekek immár Gyöngyi szárnyai alatt
Baglyok vidám csapata

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.