2018.07.21

OKT túra

Találkozás az Ady térről Sopron felé 07:30-kor induló autóbusznál. Útvonal: Tömörd – Kőszeg. Táv: 15 km. Túravezető: Süle Antal.

2018.07.28 szombat

Székesfehérvári kirándulás

Bory-vár, városnézés

Gyülekező szombathelyi vasútállomáson 05:45-kor. Utazás a 06:05-kor Budapest Déli-pályaudvarra induló vonattal. A kirándulást vezeti: Urbán László. Hazautazás a programtól függően.

2017.12.15

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

Muzsika, játék, kézműveskedés

Gitáros, hóbaglyos karácsonyváró

A múzeumbogár klub ez évi utolsó foglalkozásán a klubtagok a szombathelyi gyermekotthon lakóit látták vendégül. Így is meg lehet osztani az élményeket, nem csak Facebook posztokban.

A vendégek, a házigazdák vezetésével rövid múzeumi sétát tettek, majd együtt hallgatták meg Kovács Palit, aki zenei tehetségét már az X-Factorban is megcsillogtatta. A fiatalember saját szerzeményei mellett a Kispál és a Borz: Csillag vagy fecske című számát és a Shrek mesefilmből népszerűvé vált Hallelujah-t is énekelte, gitárjátékkal kísérve. Noha Pali betegséggel küszködve vállalta a fellépést, ez egyáltalán nem érződött az előadásán. A koncert végén azt is elárulta, hogy a The River névre keresztelt együttesének hamarosan megjelenik az első albuma.

A jelenet: ruhán veszekedő hölgyek a kőkorban, lusta békítőkkel

A nagy sikerű villámkoncert után három játék következett. A régésztáborokban népszerűvé vált „Üsd le a mamutot!” arra szolgált, hogy megjegyezzék egymás keresztnevét a gyerekek, a „Fényképészes” pedig a súgólánchoz hasonló végkifejlettel tovább emelte az amúgy is vidám hangulatot. Jutott idő a jóízű beszélgetésre és falatozásra is: kicsik és nagyok örömére Andi bőséges mennyiségű pizzával és süteménnyel vendégelte meg őket.
A szíveslátást komoly együttműködésre késztető kihívás követte. Miután a négy csapatvezető húzott egy-egy helyszín- és szókártyát, a régészeti kiállításban folytatódott a játék: az adott helyszínhez és tárgyaihoz kötődő, a szókártyán lévő érzelmi állapotnak megfelelő párbeszédet rögtönzése volt a feladat. Az így létrehozott humoros és elgondolkodtató jelenetekbe még a felnőttek is bekapcsolódtak.

Záróakkord

Visszatérve a klubhelyiségbe, Gyöngyi vezetésével elmélyült alkotómunka kezdődött: fenyőtoboz, vatta és filc felhasználásával jópofa hóbaglyokat készítettek a gyerekek. A szorgoskodás alatt a zenéről Csega gondoskodott. Gitárja húrjain búcsúzóul felhangzott a közös éneklésre ösztönző dallam (Kormorán: Nyájhívogató).
E dal záró sorát idézve kívánjuk mindenkinek: „aranyfenyők koszorúzzák karácsony kapuját!”

TK-Sztelly

Képgaléria

Arany fenyők nyitják karácsony kapuját
Szakadtunk a nevetéstől a fényképész játék közepette
Répa vásárlás - vigyázat gyerekkel vagyok!
Ebben a jelenetben a vásárló elhiszi e vaskori edények Földön túli származását
Hogy lett a jegylyukasztóból kalauz néni? Rejtély.
Kovács Pál rázendített, de úgy igazán!
A gyerekek immár Gyöngyi szárnyai alatt
Baglyok vidám csapata

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.