2018.09.20

Négynapos őszi csillagtúra Sopronban

A VTSZ külön kiírása szerint! (2018.09.20-23., csütörtök-vasárnap)

A VTSZ külön kiírása szerint! (2018.09.20-23., csütörtök-vasárnap).

2018.10.06 szombat

Múzeumok éjszakája Bécsben

Autóbuszos utazás

Tervezett program: Museum für angewandte Kunst (Iparművészeti Múzeum), Kunsthistorisches Museum (Bruegel-tárlat), Weltmuseum (új állandó kiállítás).

2018.10.10 szerda, 17 óra

Hova megyünk, bajtársak? – Világnak!

Könyvbemutató a Savaria Múzeumban

Az 1956-os forradalom leverése után a mai Szlovéniába irányuló menekülthullámról szóló kétnyelvű tanulmánykötet bemutatója a Szombathelyi Szlovén Önkormányzattal és a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesülettel közös szervezésben. A kötetet dr. Kovács Attila szerkesztő ismerteti.

2018.10.20 szombat

Őszi erdei túra

Útvonal: Kőszeg vasútállomás – Pogányok – Vöröskereszt – Borha-forrás – Pogányok – Kőszeg. Találkozás: a szombathelyi vasútállomáson a 08:06-kor Kőszeg felé induló vonatnál. Táv: 16 km. Túravezető: Süle Antal.

2018.11.11 vasárnap

Szent Márton túra

Találkozás: 09:30 óra, Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Olad. Táv: séta 5, 10, 20 km-en. Túravezető: Süle Antal.

2017.12.08

Add tovább a nevetést!

Saját készítésű, szívbéli ajándék

Sorakozó állatkák

Szép hagyománnyá vált, hogy a múzeumbogarak minden évben meglepik saját készítésű ajándékaikkal azokat a gyerekeket, aki a karácsonyt kénytelenek az otthon melegétől távol, kórházban tölteni.


A Szombathelyi Képtár karácsonyi vásárán összeállított ajándékcsomagokban ezúttal „rizs-zsák” figurák lapultak. Elkésztésükben Szabóné Lesch Andrea segédkezett, aki – hogy megkönnyítse a gyerekek munkáját –, már jó előre gondoskodott a baglyok és cicák alapanyagának kiszabásáról, megvarrásáról. Bogaraink nagy örömmel végezték a rájuk váró feladatokat: megrajzolták a kisállatok arcát, majd megtöltötték a textiltesteket rizzsel. Az egyik figura kézről-kézre járt, akkora közkedveltségnek örvendett. Végül Tomi és Gyuri vásárolta meg, egyezséget kötve, hogy a gyámságot közösen gyakorolják majd felette.


Az ajándékfigurákhoz egyedi, karácsonyi gondolatokat közvetítő idézettel és rajzokkal díszített apró üdvözlő kártyák is készültek. Még a színes szaténszalag sem maradt le a csomagolásról.
Ha a vásári forgatagban járók-kelők közül valakinek megtetszett egyik-másik állatka, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára szánt jelképes összeg ellenében elvihette azt. Reméljük, hogy, az ajándékokat éppen olyan örömmel fogadják majd új tulajdonosaik, mint amilyen gondossággal készítették őket alkotóik.

Sztelly

Képgaléria

Én ragasztom, vágod?
És már kész is...
Kicsik és nagyok is örömmel dolgoztak
Add tovább a mosolyod!
Karácsonyi manók

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.