2018.07.28 szombat

Székesfehérvári kirándulás

Bory-vár, városnézés

Gyülekező szombathelyi vasútállomáson 05:45-kor. Utazás a 06:05-kor Budapest Déli-pályaudvarra induló vonattal. A kirándulást vezeti: Urbán László. Hazautazás a programtól függően.

2017.12.08

Add tovább a nevetést!

Saját készítésű, szívbéli ajándék

Sorakozó állatkák

Szép hagyománnyá vált, hogy a múzeumbogarak minden évben meglepik saját készítésű ajándékaikkal azokat a gyerekeket, aki a karácsonyt kénytelenek az otthon melegétől távol, kórházban tölteni.


A Szombathelyi Képtár karácsonyi vásárán összeállított ajándékcsomagokban ezúttal „rizs-zsák” figurák lapultak. Elkésztésükben Szabóné Lesch Andrea segédkezett, aki – hogy megkönnyítse a gyerekek munkáját –, már jó előre gondoskodott a baglyok és cicák alapanyagának kiszabásáról, megvarrásáról. Bogaraink nagy örömmel végezték a rájuk váró feladatokat: megrajzolták a kisállatok arcát, majd megtöltötték a textiltesteket rizzsel. Az egyik figura kézről-kézre járt, akkora közkedveltségnek örvendett. Végül Tomi és Gyuri vásárolta meg, egyezséget kötve, hogy a gyámságot közösen gyakorolják majd felette.


Az ajándékfigurákhoz egyedi, karácsonyi gondolatokat közvetítő idézettel és rajzokkal díszített apró üdvözlő kártyák is készültek. Még a színes szaténszalag sem maradt le a csomagolásról.
Ha a vásári forgatagban járók-kelők közül valakinek megtetszett egyik-másik állatka, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára szánt jelképes összeg ellenében elvihette azt. Reméljük, hogy, az ajándékokat éppen olyan örömmel fogadják majd új tulajdonosaik, mint amilyen gondossággal készítették őket alkotóik.

Sztelly

Képgaléria

Én ragasztom, vágod?
És már kész is...
Kicsik és nagyok is örömmel dolgoztak
Add tovább a mosolyod!
Karácsonyi manók

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.