2018.03.25 vasárnap

Virágvasárnapi Pável Ágoston emlékséta

07:06 – vonat indul Szentgotthárdra. Program: a Pável Ágoston Múzeum megtekintése, virágvasárnapi szentmise, séta a Hársas-tóhoz, zenés irodalmi piknik, a ciszterci apátság maradványai, színház megtekintése.
A Szombathelyi Szlovén Önkormányzattal és a Pável Ágoston Szlovén Kulturális Egyesülettel közös szervezésben.

2018.03.28 szerda, 17 óra

Talányok, titkok Weöres Sándor köteteiben

Lőcsei Péter tanár (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium) előadása a Savaria Múzeumban.

2018.04.05 csütörtök

Nyugdíjas túra a Szajki-tavaknál

Találkozás Szombathelyen, a vasútállomáson a 06:05-kor Bp. Déli-pu. felé induló vonatnál. Sárvár: 06:24. Autóbusz Sárvárról: 06:54, Szajki-tavak 07:42. Útvonal: Szajk – Endrédpuszta – Potypuszta – Csehimindszent. Autóbusz indul Csehimindszentről 12:06; 13:15. Táv: kb. 10 km. Túravezető: Karáth László.

2018.04.08 vasárnap

Vicinális túra

A 919. számú Celldömölk-Fertőszentmiklós megszüntetett vasútvonal mentén. Későbbi kiírás szerint.

2018.04.12 csütörtök, 17 óra

Csak egy érintés

Az Egylet nyitott versmondó köre költészet napi műsora

2017.12.08

Add tovább a nevetést!

Saját készítésű, szívbéli ajándék

Sorakozó állatkák

Szép hagyománnyá vált, hogy a múzeumbogarak minden évben meglepik saját készítésű ajándékaikkal azokat a gyerekeket, aki a karácsonyt kénytelenek az otthon melegétől távol, kórházban tölteni.


A Szombathelyi Képtár karácsonyi vásárán összeállított ajándékcsomagokban ezúttal „rizs-zsák” figurák lapultak. Elkésztésükben Szabóné Lesch Andrea segédkezett, aki – hogy megkönnyítse a gyerekek munkáját –, már jó előre gondoskodott a baglyok és cicák alapanyagának kiszabásáról, megvarrásáról. Bogaraink nagy örömmel végezték a rájuk váró feladatokat: megrajzolták a kisállatok arcát, majd megtöltötték a textiltesteket rizzsel. Az egyik figura kézről-kézre járt, akkora közkedveltségnek örvendett. Végül Tomi és Gyuri vásárolta meg, egyezséget kötve, hogy a gyámságot közösen gyakorolják majd felette.


Az ajándékfigurákhoz egyedi, karácsonyi gondolatokat közvetítő idézettel és rajzokkal díszített apró üdvözlő kártyák is készültek. Még a színes szaténszalag sem maradt le a csomagolásról.
Ha a vásári forgatagban járók-kelők közül valakinek megtetszett egyik-másik állatka, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára szánt jelképes összeg ellenében elvihette azt. Reméljük, hogy, az ajándékokat éppen olyan örömmel fogadják majd új tulajdonosaik, mint amilyen gondossággal készítették őket alkotóik.

Sztelly

Képgaléria

Én ragasztom, vágod?
És már kész is...
Kicsik és nagyok is örömmel dolgoztak
Add tovább a mosolyod!
Karácsonyi manók

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.