2018.01.21 vasárnap

Gerinctúra Velemtől Kőszegig a Kendigen át

Útvonal: Velem – Szent Vid – Hörmann-forrás parkoló – Kendig – Kopasz-Kendig –Vöröskereszt – Óház-kilátó – Kincs-pihenő – Kőszeg. Találkozás: az Ady téren 07:30-kor induló velemi autóbusznál Táv: 19 km, időtartam kb. 7 óra. Túravezető: Süle Antal.

2018.01.24 szerda, 17 óra

Az egykori szombathelyi Prater

ma: Gáyer- és Brenner park története

Bajzik Zsolt levéltáros (MNL Vas Megyei Levéltára) előadása a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2018.02.03 szombat

Kőszegfalvától Lukácsházáig

Útvonal: Kőszegfalva – Abért-tó – Kőszegdoroszló – Doroszlói erdő – Csömöte-hegy – Kilátó – Pöse – Lukácsháza. Találkozás: a szombathelyi vasútállomáson, a 08:06-kor Kőszeg felé induló vonatnál. Táv: 11 km, időtartam: kb. 4 óra Túravezető: Rábai Péter.

2018.02.07 szerda, 17 óra

Itália műemlékvárosok

Zátonyi János filmjének bemutatója a Savaria Múzeumban

A videofilm a Gabbiano Travellel közösen, 2017.10.25–29. közt szervezett észak-olaszországi utazás élményeit eleveníti fel.

2018.02.28 szerda, 17 óra

Szódásüveget, avitt süveget...

Különleges gyűjtemények extrém tárgyai

Kiállításnyitó a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2017.12.08

Add tovább a nevetést!

Saját készítésű, szívbéli ajándék

Sorakozó állatkák

Szép hagyománnyá vált, hogy a múzeumbogarak minden évben meglepik saját készítésű ajándékaikkal azokat a gyerekeket, aki a karácsonyt kénytelenek az otthon melegétől távol, kórházban tölteni.


A Szombathelyi Képtár karácsonyi vásárán összeállított ajándékcsomagokban ezúttal „rizs-zsák” figurák lapultak. Elkésztésükben Szabóné Lesch Andrea segédkezett, aki – hogy megkönnyítse a gyerekek munkáját –, már jó előre gondoskodott a baglyok és cicák alapanyagának kiszabásáról, megvarrásáról. Bogaraink nagy örömmel végezték a rájuk váró feladatokat: megrajzolták a kisállatok arcát, majd megtöltötték a textiltesteket rizzsel. Az egyik figura kézről-kézre járt, akkora közkedveltségnek örvendett. Végül Tomi és Gyuri vásárolta meg, egyezséget kötve, hogy a gyámságot közösen gyakorolják majd felette.


Az ajándékfigurákhoz egyedi, karácsonyi gondolatokat közvetítő idézettel és rajzokkal díszített apró üdvözlő kártyák is készültek. Még a színes szaténszalag sem maradt le a csomagolásról.
Ha a vásári forgatagban járók-kelők közül valakinek megtetszett egyik-másik állatka, a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat javára szánt jelképes összeg ellenében elvihette azt. Reméljük, hogy, az ajándékokat éppen olyan örömmel fogadják majd új tulajdonosaik, mint amilyen gondossággal készítették őket alkotóik.

Sztelly

Képgaléria

Én ragasztom, vágod?
És már kész is...
Kicsik és nagyok is örömmel dolgoztak
Add tovább a mosolyod!
Karácsonyi manók

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.