2017.11.29 szerda, 17:00

Apám hadinaplója 2. rész

Id. Karáth László emlékei a 2. világháborúból

Vendég: Karáth László, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium ny. igazgatója.
Narrátor: Tóth Kálmán múzeumpedagógus.

2017.12.03 vasárnap

Hagyományos Mikulás napi túra a Kőszegi-hegységben

Útvonal: Kőszeg – Király-völgy – Okmányos – Hét-forrás és vissza Kőszeg. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 08:06-kor Kőszeg felé induló vonatnál, vagy Kőszegen 08:45-kor a Kiskakas vendéglőnél (Rákóczi u.). Táv: 16 km. Túravezető: Rábai Péter.

2017.12.20 szerda, 17:00

Karácsonyi harangok

Az Egylet nyitott versmondó köre és a Vivace Kamarazenekar közös ünnepváró műsora.
Helyszín: Savaria MHV Múzeum

2018.01.06 szombat

Évköszöntő (kijózanító) túra

Későbbi kiírás szerint...

2017.09.05

Legyél Te is múzeumbogár!

Az őszi klubprogramról, dióhéjban

Legyél Te is múzeumbogár!

Izgalmas, változatos félév előtt áll az új tagokat váró Vasi Múzeumbogár Klub. Reméljük, hogy a nyári régésztábor résztvevői, valamint a múzeumi műhelytitkok iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákok közül rövidesen többeket közösségünk tagjai közt üdvözölhetünk.

A Savaria Múzeum Múzsák kertje (szept. 16.) című rendezvényén bogártoborzó játékra várjuk az érdeklődőket. Az ősz első hónapjában ellátogatunk a levéltárba és Szergénybe, közreműködünk egy jelmezes villámcsődület megvalósításában, önkéntes közösségi munkában szépítjük a csempeszkopácsi múzeumot és elkezdjük feltárni az ostffyasszonyfai barakkváros rejtelmeit, hogy a későbbiekben szerepet vállaljunk egy dokumentumfilm elkészítésében.

Októberben a filmkészítés mellett Tolkien fantáziavilágáról társalgunk, novemberben Budapestre vonatozunk és tanulmányozzuk a Savaria Múzeum „A sziklától a kőbaltáig” című kiállítását. Decemberben útjára indítjuk a Világjáró sorozatot. Az évet jótékony ajándékkészítéssel illetve karácsonyváró, óévbúcsúztató zenéléssel, játszóházzal zárjuk.

Kalandra fel, múzeumbogarak! Találkozunk péntekenként 15 órakor!

Tóth Kálmán