2017.10.21 szombat

Őszi erdei túra

Útvonal: Lukácsháza vm. – Csömöte-hegy – Doroszlói erdő – Kőszegszerdahely – Velem – Cák – Kőszeg. Találkozás: a szombathelyi vasútállomáson a 08.06-kor Kőszeg felé induló vonatnál. Táv: 18 km, időtartam 6 óra. Túravezető: Süle Antal.

2017.11.08 szerda

Kardok, balták, karikatúrák

Beszélgetés Koszorús Ödön ikervári helytörténeti kutatóval

Gyűjtemények gyűjteménye No. 26.
17:00-kor a Savaria MHV Múzeumban
Narrátor: Tóth Kálmán

2017.11.11 szombat

Séta a Szent Márton körön

Útvonal: Vámoscsalád vm. – szentivánfai templom – Uraiújfalu, evangélikus templom – nicki plébánia – Répcelak vasútállomás. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 06:29-kor Csornára induló vonatnál. Táv: kb. 10 km. Túravezető: Rábai Péter.

2017.11.18 szombat

OKT túra

Útvonal: Káld – Hidegkúti erdészház – Rózsakerti eh. – Gérce. Találkozás Szombathelyen, az Ady téren a 06:15-kor Sárvár felé induló autóbusznál. Táv: 13,9 km. Túravezető: Süle Antal.

2017.11.29 szerda, 17:00

Apám hadinaplója 2. rész

Emlékek a II. világháborúból

Vendég: Karáth László a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium ny. igazgatója.
Beszélgetésvezető: Tóth Kálmán

2017.09.05

Legyél Te is múzeumbogár!

Az őszi klubprogramról, dióhéjban

Legyél Te is múzeumbogár!

Izgalmas, változatos félév előtt áll az új tagokat váró Vasi Múzeumbogár Klub. Reméljük, hogy a nyári régésztábor résztvevői, valamint a múzeumi műhelytitkok iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákok közül rövidesen többeket közösségünk tagjai közt üdvözölhetünk.

A Savaria Múzeum Múzsák kertje (szept. 16.) című rendezvényén bogártoborzó játékra várjuk az érdeklődőket. Az ősz első hónapjában ellátogatunk a levéltárba és Szergénybe, közreműködünk egy jelmezes villámcsődület megvalósításában, önkéntes közösségi munkában szépítjük a csempeszkopácsi múzeumot és elkezdjük feltárni az ostffyasszonyfai barakkváros rejtelmeit, hogy a későbbiekben szerepet vállaljunk egy dokumentumfilm elkészítésében.

Októberben a filmkészítés mellett Tolkien fantáziavilágáról társalgunk, novemberben Budapestre vonatozunk és tanulmányozzuk a Savaria Múzeum „A sziklától a kőbaltáig” című kiállítását. Decemberben útjára indítjuk a Világjáró sorozatot. Az évet jótékony ajándékkészítéssel illetve karácsonyváró, óévbúcsúztató zenéléssel, játszóházzal zárjuk.

Kalandra fel, múzeumbogarak! Találkozunk péntekenként 15 órakor!

Tóth Kálmán