2017.09.10 vasárnap

Sopron-Lővér IVV Túranap

Találkozás: a szombathelyi vasútállomáson a 7:15-kor Sopron felé induló vonatnál
A szervezők által kijelölt 20/12/6 km-es távon
A szakosztályi tagok részére a nevezési díjat a szakosztály fizeti!
Túravezető: Süle Antal

2017.09.16 szombat

OKT túra

Találkozás: Vasútállomásról 6:05-kor Bp.Déli pu. felé induló vonatnál
Veszprémből 8:15-kor Zirc vá. érk. 8:46
Útvonal: Bakonynána – Jásd – Tét /szélmalmok/– Csőszpuszta
Túravezető: Süle Antal

2017.04.19

Vers- és zenebarátok karika-kara

Ilyen volt a Papíripari paripa

Vers- és zenebarátok karika-kara

Az időjárás is megtréfálta a Vasi Múzeumbarát Egylet nyitott versmondó körének rendezvényét, amikor a tavaszias időt követően egyszeriben télire váltott. A Savaria Múzeum előadó termében szeretettel és jókedvre derítő zenés-verses műsorral fogadták mindazokat, akik a zord,- időjárás ellenére bátorkodtak kimozdulni otthonról.

Szalai András köszöntötte a megjelenteket, megemlékezett Arany János születésének 200. évfordulójáról, majd felkérte Kelemen Zoltánt a Weöres Sándor Színház színművészét - a műsor vendégelőadóját-, hogy szavalja el, Arany János balladáját, A walesi bárdokat, ezzel tisztelegve a költőóriás emléke előtt. A lehengerlő előadás után a Vivace Kamarazenekar csapott húrjaiba Scott Joplin: Entertainment c. zeneművét játszotta. Majd Heltai Jenő, Humorista című költeményét előadva vallott Szalai András egy humor-költő sanyarú -kávéházakkal szegélyezett – sanyarú sorsáról. A programverset követően aztán kortárs és klasszikus magyar lírikusok mutatkoztak be kacagtató, humoros, olykor csípősen gunyoros oldalukról.

Mosolygó vendégek

Arany János kevésbé ismert költeményei mellett, Petőfi Sándor, Kosztolányi, Heltai Jenő, a kortársak közül pedig, Weöres Sándor, Aranyosi Ervin, rímhányó Romhányi és Lackfi János könnyed költeményei szerepeltek a kör előadásában. Az emelkedett hangulatot fűszerezte, hogy a versblokkok között felcsendültek Mozart, Schumann, Bartók, Vivaldi vidám zeneművei is, amiket csellón, zongorán, hegedűn, valamint fuvolán szólaltatott meg a Vivace Kamarazenekar.
Mindazok számára, akik elkeseredtek, mert nem állt módjukban részt venni az előadáson, legközelebb augusztusban a Savaria Karneválon jön még göszmékre ték… akarom írni: lesz rá alkalom.

Sztelly-TK

Képgaléria

Együtt a Vivace Kamarazenekarral
A művészet érték
A műsor elötti főpróba pillanatai
Kelemen Zoltán a kör díszelőadója
A nézőközösség soraiból
Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik
Kelemen Zoltán előadását mély csend követte
dr. Simon Endréné Pável Juditot sem tartóztatta fel a rossz idő
A Vas Népe is hírtadott az eseményről

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.