Archívum

Archívum

Lezárult a jubileumi kvízjáték

Eredményhirdetés

2019.05.27

Értesítjük a tagságot és az résztvevőket, hogy a Múzeumbarátok a XX című játék záró vetélkedője elmarad, ugyanis az elnökség döntése alapján minden résztvevő jutalmat érdemel.

Lezárult a jubileumi kvízjáték

Néhány kérdésre kevesen tudták a választ. Ilyen volt például, hogy a Smidt Múzeumban milyen ókori babakelléket lehet látni?  Bár meglepő, de a helyes válasz a cumisüveg. Az ókorban ritkán előforduló anyag az üveg, de a tehetősebb rétegeket a bölcsőtől a sírig elkísérte. Üvegpoharakat használtak, illetve üvegurna volt végső nyughelyük.

Lássuk az eredményeket!

A vetélkedőben 14 játékos vett részt. Közülük nyolcan (Egy „kiöregedett” múzeumbogár, Foki Éva, Karáth László, Kovácsné Dávid Judit, Somkuthy Klára, Szele András, Urbán László, Urbán Lászlóné) mindhárom fordulóra beküldték válaszaikat.

A fődíjat, a háromnapos utazást Kovácsné Dávid Judit nyerte, aki 52 ponttal zárta a játékot.

További eredmények

2. helyezett: Karáth László – 49 pont
3. helyezett: Urbán Lászlóné – 47 pont

Urbán László: 46 pont
Somkuthy Klára: 46 pont
Egy kiöregedett múzeumbogár: 44 pont
Szele András: 38 pont
Halmosvölgyi Léna: 36 pont
Foki Éva: 36 pont
Cecília S: 19 pont
Sz N H.: 19 pont
Tóthné Németh Annamária: 19 pont
Bedőcsné Galántai Magdolna: 18 pont
Molnár Virág: 16 pont

Gratulálunk a nyertesnek és köszönjük a feladatlapok megoldására fordított időt és figyelmet. Bízunk abban, hogy a vetélkedő, valamint a köré szervezett „Múzeumok kincsei” tárlatvezetés sorozat minden résztvevő és érdeklődő számára közelebb hozta a szombathelyi múzeumok világát, a látogatások során pedig érdekes, hasznos ismeretekkel és élményekkel gazdagodtak.
A nyereményeket a Vasi Múzeumbarát Egylet székhelyén (Szombathely, Kisfaludy S. u. 9.) személyesen lehet átvenni (kedd–péntek 8:00-16:00 közt.)

A helyes megoldásokat itt tekintheti meg.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza