Archívum

Archívum

Emléknapok ingakísérlettel és tanácskozással

Feltöltve: 2020.02.18

2020. március 02. hétfő - március 04. szerda

Az 1945. március 4-én Szombathely ellen végrehajtott légitámadás 75. évfordulója és a Föld forgását demonstráló Foucault-féle ingakísérlet első szombathelyi bemutatójának 140. évfordulója alkalmából, háromnapos eseménysorozatra kerül sor.

Ingakísérlet és emlékkonferencia

A Vasi Múzeumbarát Egylet elsősorban a 2020. március 3-án megrendezésre kerülő emlékülés megszervezésével csatlakozott az együttműködő szervezetek tevékenységéhez.

Nagy öröm számunkra, hogy a konferencia programjában Czirók Zoltán repüléstörténész egyesületünk gondozásában megjelentetett „»Tegnap istenítélet volt Szombathelyen…« Légitámadások a vasi megyeszékhely ellen” című könyv szerzője is előadást tart. (A téma iránt mélyebben érdeklődők számára lehetőség lesz a VME gondozásában megjelent kiadvány megvásárlására is.) Továbbá, hogy a tanácskozás helyszínén, a megyeháza dísztermében Kern István tagtársunk az évfordulóhoz kapcsolódó magángyűjteményének - kiállításon ez idáig soha nem szerepelt - darabjai is megtekinthetők lesznek.

Rendhagyó múzeumi óra diákcsoportoknak

A Savaria Múzeum 2020. március 3–6. közt előre bejelentett diákcsoportok számára „Tegnap istenítélet volt Szombathelyen…” címmel 60 perces interaktív foglalkozást kínál. Részvételi díj: 800 Ft/fő. A foglalkozást vezeti: Tóth Kálmán múzeumpedagógus (tel.: +36 94 501 948).

Töltse le a háromnapos rendezvénysorozat meghívóját és programtervét!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza