Kiadványok

BAJZIK ZSOLT-MAYER LÁSZLÓ-MELEGA MIKLÓS

SZOMBATHELY MINDENKÉP(P)EN!

2019.03.07

Egyesületünk 2008-ban kezdte el gyűjteni a helyi amatőr fényképészek fotóit. A 10 éves kutatómunka eredményeit a MNL Vas Megyei Levéltárával közösen kiadott reprezentatív kötetben ismerheti meg a Szombathely múltja iránt érdeklődő közönség.

BAJZIK ZSOLT-MAYER LÁSZLÓ-MELEGA MIKLÓS

A szombathelyi hivatásos fényképészekről már számos publikáció és kiállítás készült az elmúlt években, évtizedekben, ám ezeknek nem az amatőrökkel való foglalkozás volt a céljuk. A Vasi Múzeumbarát Egylet a „Szombathely mindenké(p)pen!” című hosszú távú program keretében elsőként vállalta fel az egykori műkedvelő fotósok hagyatékának feldolgozását. A beérkezett fotók digitalizálásával és nyilvántartásba vételével együtt a dokumentumokhoz tartozó információk rögzítése is megtörtént.

A 2010-es években folyamatosan került sor a múzeumbarátok rendezvényein olyan beszélgetésekre, előadásokra, amikor a közönség megismerhette az összegyűjtött fényképekhez kapcsolódó történeteket és az alkotókat. A levéltár kiállítótermében 2017 júniusában megnyílt a „Szombathely mindenkép(p)en” című kiállítás, amelynek anyagát a most bemutatásra kerülő könyv tartalmazza.

A Bajzik Zsolt, Mayer László és Melega Miklós tanulmányaival ellátott könyvbe szereplő több mint 300 fénykép mindegyike fotó- és helytörténeti értékkel bír. A kötetben megjelentetett felvételek értéke független a készítőik tudásától és a fényképezőgépek minőségétől: a fotók nyújtotta élmény a meghatározó!

Ár: 4900 Ft.-

A kiadvány elfogyott.

Olvassa el Csillag Katalin, a Fotóművészet 2019/3. számában megjelent recenzióját! Kattintson ide!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza