Eseménynaptár

Archeológia? – Inkább armenológia!

Péntek délutáni beszélgetések 3.

Feltöltve: 2024.04.18

2024. May 17. Friday 16:00 óra

A felnőtt múzeumbogarakkal folytatott beszélgetéssorozat következő eseményének vendége Kiss Péter armenológus, a Hallei Egyetem Orientalisztikai Intézetének tanársegédje lesz.

Kiss Péter, armenológus

Kiss Péter a nyári régésztáborokról és a Vasi Múzeumbogár Klubról általános iskolásként, egy múzeumlátogatás során hallott először. A klub lelkes tagja lett. Gyakran kalauzolta a látogatókat a Savaria Múzeum geológiai kiállításában és Lapidariumában, sőt a Savaria karneválok során a Járdányi Paulovics István Romkertben is. A középiskola elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem–német szakára nyert felvételt. Egyetemi évei alatt részt vett egy tanulmányi kiránduláson a Kaukázusban (Grúzia, Örményország, Hegyi-Karabahi Köztársaság – ma már Azerbajdzsán része), ahol annyira elvarázsolta az örmény kultúra, hogy ezt választotta szakiránynak. Közel egy éves örményországi ösztöndíj következett, majd Isztambul, Kolozsvár, Bécs, Berlin, Halle (Saale), ahol jelenleg mesterfokú tanulmányait folytatja, illetve tanársegédként dolgozik.

Tudományos érdeklődésének középpontjában az örmény történetírás és identitástörténet, valamint a szír és az örmény ortodox egyházak kapcsolatai állnak.

A beszélgetés helye, időpontja:

Savaria Múzeum, 2024. május 17. péntek, 16 óra.

Narrátor: Tóth Kálmán

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza