2018.07.21

OKT túra

Találkozás az Ady térről Sopron felé 07:30-kor induló autóbusznál. Útvonal: Tömörd – Kőszeg. Táv: 15 km. Túravezető: Süle Antal.

2018.07.28 szombat

Székesfehérvári kirándulás

Bory-vár, városnézés

Gyülekező szombathelyi vasútállomáson 05:45-kor. Utazás a 06:05-kor Budapest Déli-pályaudvarra induló vonattal. A kirándulást vezeti: Urbán László. Hazautazás a programtól függően.

Természetjárók

2018.05.26

A Parkerdőt elhagyva (fotó: Urbán László)

Vasutas természetjáró nap Szombathelyen

Városnézés és parkerdei túra

Az elmúlt év május 20-án a vasi természetbarátok Sopronba látogattak, ahol barátaik szíves fogadtatásban részesítették őket. Ez évben a szombathelyieken volt a sor, hogy közös programot szervezzenek Schlosser Péterékkel.

Hogy telt? Nézz bele!

2018.05.12

József nádor egykori kastélyának maradványai

Kirándulás a Vál völgyébe

Alcsútdobozi arborétum, Vál-völgyi kisvasút, Felcsút

Harmincan indultuk e túrára Rábai Péter vezetésével. Székesfehérvárig vonattal utaztunk, onnan helyközi járatos autóbusszal értük el az alcsútdobozi kastély megállóját. Innen 200 m-re, délre megtaláltuk a botanikus kert bejáratát.

Belépőjegy

2018.04.14

Csoportkép a 275-ös mozdony előtt

Vicinális túra

A néhai 919. számú vasútvonal nyomában

Természetjáróink a VTSZ országos programja keretében járták be az egykori Celldömölk–Fertőszentmiklós vasútvonal egy szakaszát.

Amerre valaha gőzösök pöfögtek
Fotó: Urbán László

Ön látta már?

Húsvétig még ingyenes!

Az éves programon kívül, egyik társunk javaslatára elhatároztuk, hogy elutazunk Budapestre, a Szépművészeti Múzeumba, hogy megtekintsük a 70 év után rendbe hozott és rekonstruált Román csarnokot, amely 2018. március 15-től húsvétig díjtalanul látogatható.

Bővebben

2018.03.15

Hóvirágszőnyeg - Tóth Béla emlékére (fotó: Urbán László)

A Pinka-szurdok évről évre visszavár!

Gyalogtúra Tóth Béla emlékére

A hagyományos Pinka-szurdok túrára közel 100 fő gyűlt össze Felsőcsatár községben. A Glavica buszmegállótól lesétáltunk a hídhoz, ahol a helybeliek forralt borral vártak minket. Társaságunk itt kettévált: a hosszabb túrákat kedvelők Süle Antal, a rövidebb távot választók Rábai Péter vezetésével indultak útnak.

Bővebben

2018.02.17

Íme Vaskapu átjárója - (fotó: Urbán László)

Vasvári kirándulás beszámoló

E napon 29 hétpróbás természetjáró indult Süle Antal vezetésével Vasvár környékére. Szerencsére túrázásra alkalmas idő volt, bár a korábbi napok esői és havazása egy kicsit aggasztottak minket, ugyanis pár éve már tapasztalhattuk, hogy akad az útvonalon „dagonyázásra alkalmas” szakasz.

Vaskapu