2018.07.14 szombat

Márkótól Herendig

Útvonal: Márkó – Házi-földek – Bánd – Esseg-vár – Sziget-földek – Herend. Találkozás a szombathelyi vasútállomáson a 06:05-kor Veszprém felé induló vonatnál. Veszprém érk.: 07:58; ind.: 08:24, Márkó érk.: 08:31. Táv: 11 km. Túravezető: Rábai Péter.

2018.07.21

OKT túra

Találkozás az Ady térről Sopron felé 07:30-kor induló autóbusznál. Útvonal: Tömörd – Kőszeg. Táv: 15 km. Túravezető: Süle Antal.

2018.05.26

Vasutas természetjáró nap Szombathelyen

Városnézés és parkerdei túra

A Parkerdőt elhagyva (fotó: Urbán László)

Az elmúlt év május 20-án a vasi természetbarátok Sopronba látogattak, ahol barátaik szíves fogadtatásban részesítették őket. Ez évben a szombathelyieken volt a sor, hogy közös programot szervezzenek Schlosser Péterékkel.

Mivel soproni túratársainknak egy csoportja szombathelyi városnézést igényelt, de voltak, akik a Parkerdőben szerettek volna barangolni, így két túrát szerveztünk. A találkozó célja nem hosszú távok és szilaj emelkedők leküzdése volt, hanem a baráti beszélgetés, a tájban való gyönyörködés, így kényelmes programokat szerveztünk.
A városnézők 10 fős csoportja Rábai Péter vezetésével a szombathelyi vasútállomásról indulva járta be Szombathely felújított tereit, a Csónakázó tó környékét, sőt az Egyházmegyei Múzeum kiállítását is megtekintette. A soproniak és a szombathelyiek „kemény magját” alkotó 34 fős másik csoportot Urbán László vezette. Ők az oladi városrészre buszoztak, és a DDK szakaszát végigjárva kellemes sétát tettek a Parkerdőben. Az árnyas fák alatt haladva, kb. 5 km megtétele után egy hangulatos pihenőhelyen elfogyasztották tízóraijukat, – sőt némi itókát is magukhoz vettek a barátság jegyében, valamint az eddig is meglévő vidám hangulat megtartása érdekében.

A parkerdei pihenőben (fotó: Urbán László)

Kiérve a parkerdei pihenőhöz Schlosser Peterrel elrendeztük a szükséges adminisztrációt. Ezek után a társaság úgy döntött, hogy a buszozás helyett inkább gyalogolunk a városig. Gyors fotózás az emlékműnél, és a közeli Jókai parkban a városnézők csoportjával közösen újabb szíveslátás következett a vendégek számára, de azért a soproniak sem maradtak el ezen a téren.
A városnézők busszal az vasútállomásra indultak, a parkerdő-járó többség soproni tagjaitól pedig egy kis városnéző séta után vetünk búcsút. Hogy jól sikerült a találkozó, azt a Facebook-ra feltett képek és videók like-jai és kommentjei is igazolják.

Urbán László

Képgaléria

A parkerdőben (fotó: Urbán László)
Túrabot és hátizsák (fotó: Urbán László)
Vasutas természetjáró nap résztvevői csoportképen
Az emlékműnél Szombathelyen (fotó: Urbán László)
Találkozó a Jókai parkban (fotó: Urbán László)
Falatozás a Jókai parkban (fotó: Urbán László)
Találkozó a Jókai parkban (fotó: Urbán László)
A Csónakázótónál (fotó: Urbán László)
A Csónakázótó éttermében (fotó: Urbán László)
Még mindig a csónakázótavi étteremben (fotó: Urbán László)

A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.