Aktuális

Aktuális

Ne feledkezzetek meg a foglyokról

Pódiumbeszélgetés csallóközi helytörténészekkel

2019.03.18

Horváth Lajos, Nagy Attila és Varga László „Császári és királyi hadifogolytáborok a Csallóközben” című könyve 2016-ban jelent meg. A kötet szerzőivel a Savaria Múzeumban találkozhatnak a téma iránt érdeklődők.

Ne feledkezzetek meg a foglyokról

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet gondozásában közreadott, olvasmányos stílusban, ugyanakkor tudományos igénnyel megírt 254 oldal terjedelmű könyvet, amelyben a három tanulmány mellett számos, korábban nem publikált korabeli fényképfelvétel is helyet kapott, így méltatta a díszbemutatón A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere:

…fontos mérföldkövet tett le a Horváth–Nagy–Varga trió. Ha ugyanis ezek után bárki az első világháború eseményeinek maradéktalan megismerésére, ezen belül pedig a hadifogolytáborok, netán a lágerekben sínylődő rabok gyászos mindennapjainak széles körű ismeretére törekszik, már nem mellőzheti, már nem kerülheti meg ezt a könyvet. És ugyanúgy köszönet illeti szerzőinket azért, hogy Dunaszerdahely, Nagymegyer és Somorja múltjának újabb részleteiről lebbentették fel a sokszor szomorú mozzanatokat fedő fátylat.

A pódiumbeszélgetés narrátora: Tóth Kálmán múzeumpedagógus (Savaria Múzeum).

A rendezvény helye és időpontja:

Savaria Múzeum

2019. március 20. szerda, 17 óra.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza