Aktuális

Aktuális

Nagy utazás 2019 tavaszán

2019.01.14

Végre megvalósulhat az éve óta dédelgetett terv: többek között Jajce, Szarajevó, Mostar, Medjugorje, Kotor, Budva, Cetinje, Petrovac nevezetességeit kereshetik fel velünk az 5 napos múzeumbaráti társasutazás résztvevői.

Csontváry Kosztka Tivadar: A jajcei vízesés, 1903

Kedvcsinálóként álljon itt egy idézet az első „megállóról”, Jajce-ról, amely Csontváry Kosztka Tivadar képzeletét is megragadta:


„Balra a Vrbász mély sziklamedre, jobbra a Pliva és tavai egyik a másik fölött, köröskörül tanyák, házcsoportok, egy-egy régi várrom vagy minaret messze elszórva buja szántó-földek és kertek közé, mindez körülvéve amaz erdős gúla-hegyek, az előtért elzáró sziklafalak és a kékes távolból áttekintő kopárabb hegylánczok által.
Ilyennek mutatkozik Jajcza, pedig ez még nem a legszebb oldala. Mert csak a gúla-város túloldalán és miután megkerülte volna, megvehetetlen várárkot képezve, vetődik a Pliva vize a Vrbász folyamába hatvan lábnyi szélességben, kilenczven lábnyi magasságból, bömbölő óriás zuhatag, melynek széjjelporzó víztömegeiben szivárványt vet a nap.”

(Asbóth János: Bosznia és Herczegovina. Úti rajzok és tanulmányok. 1887.)

A Gabbiano Travellel közösen szervezett, Bosznia-Hercegovina, Montenegro és Horvátország (Dubrovnik) területét érintő autóbuszos kirándulás időpontja: 2019. április 27–május 1.


Döntsön mielőbb, hogy Ön is igénybe vehesse az előfoglalási kedvezményt!

A részletes tájékoztatót itt érheti el!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza