Archívum

Archívum

Múltidéző – Régésztáborok

2018.12.12

Múltidéző rovattal jelentkezik a 20. születésnapját ünneplő VMbE. Jelen cikkben a 2003 óta évente megrendezett régésztáborokról gyűjtöttünk össze hírlapi válogatást és képeket.

Több mint 15 év telt el az első régésztábor, 12 esztendő a Vasi Múzeumbogár Klub megalakulása óta. Bizony nem szállt el nyomtalanul az idő: azok a gyerekek, akikről a Vas Népe híradásai szólnak, illetve megjelennek a fotókon, időközben felnőtté váltak. Közülük többen múzeumhoz, történelemhez kapcsolódó hivatást választottak: régészként, restaurátorként, történelem szakos tanárként, művészettörténészként dolgoznak.

Múltidéző – Régésztáborok

Az „öregbogarak” a senior régésztáboros találkozók mellett, a modern technológiát igénybe véve, a „Savaria Múzeum – Régésztábor – Múzeumbogár Klub” elnevezésű Facebook csoportban online is „összefuthatnak”. Reméljük, hogy e kis nosztalgia-gyűjtemény hatására még többen visszalátogatnak majd a Savaria Múzeumba.

A régésztáborokról készült tudósításokat az archívumban megtalálod. Használd a keresőt a jobb felső sarokban a könnyebb tájékozódás érdekében! Ha tudsz olyan 12–15 éves fiatalról, aki a nyári szünidőben „régész-tanonckodna”, mondd el neki: 2019 nyarán szívesen látjuk őt is történelmi időutazásra! Addig is várjuk a Múzeumbogár Klubba péntekenként 3 órától!

Képgaléria


A képek nagy méretben történő megtekintéséhez kattintson a kiválasztott képre.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza