Archívum

Archívum

Magyarországi kincsek bécsi múzeumokban

Régészeti barangolás a Múzeumok hosszú éjszakáján, Bécsben

2019.09.04

Ez évben olyan, hazánk területéről származó kincsleletek megtekintésére hívjuk a múzeumbarátokat, amelyeket a császárváros nagy múzeumai őriznek.

Magyar kincsek nyomában

Ajánlott közös program:

    1. Ephesos Museum
    2. Naturhistorisches Museum – a Magyarországról, elsősorban a Nyugat-Dunántúlról származó régészeti leletek felfedezése. A közös program után, alternatív lehetőségként a múzeum embertani, paleontológiai, ásványtani, zoológiai kiállításait ajánljuk megtekintésre.
    3. Kunsthistorisches Museum –a fenti szempontok figyelembe vételével, ugyancsak a magyarországi tárgyakat igyekszünk felfedezni a római és népvándorlás kori gyűjteményben. Ezután önálló séta az egyiptomi, görög, etruszk, éremtani, festészeti kiállítási egységekben.

A sétát Varga Péter vezeti.

Szabadprogram:


A csoport azon tagjai, akik nem kívánnak részt venni az ajánlott programon, önállóan barangolhatják be a Lange Nacht der Museen belépőjegyéhez mellékelt programfüzetben meghirdetett helyszíneket és az ott ajánlott eseményeket.

Időpont: 2019. október 5. szombat.

Indulás a Savaria Múzeumtól 14:30-kor, visszaindulás Bécsből kb. 00:30-kor, érkezés Szombathelyre kb. 02:30-kor.

Utaslétszám: 50 fő.

Részvételi díj (amely az utazási költséget és az utasbiztosítást tartalmazza): 4000 Ft/fő.

A helylekötés a részvételi díj befizetésével történik.

Fizetési határidő: 2019. szeptember 20.

Regisztráció és befizetés a Savaria Múzeumban 2019. szeptember 6-tól kezdődően Szabóné Lesch Andreánál (tel.: +36 70 248 82 27), munkanapokon 10:00–14:00 közt.

Belépődíj: 15 €, kedvezményes belépődíj: 12 €. (A belépődíjat nem kell előre befizetni, mindenki saját részre vásárolja meg a jegyet a helyszínen, a kedvezményre jogosító igazolvány felmutatásával.)

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza