Aktuális

Aktuális

Egyleti eseménynaptár

2019. január–augusztus

2019.01.10

Az elkövetkezendő 8 hónapban összesen 40 egyleti programon vehetnek részt a vasi múzeumbarátok. A kínálatban egyebek mellett film- és könyvbemutató, pódiumbeszélgetés, vetélkedő, verses-zenés műsor és kiállítás is helyet kapott.

Egyleti eseménynaptár

A 2019. esztendő első háromnegyedére tervezett események közül 17-nek a Savaria MHV Múzeum tagintézményei, a Berzsenyi Dániel Könyvtár és a MNL Vas Megyei Levéltára adnak otthont. Természetjáróinkkal 21 alkalommal kelhetnek útra a hosszabb-rövidebb gyalogos túrák kedvelői. Nem marad el a hagyományos virágvasárnapi Pável emlékséta sem, sőt ez évben az autóbuszos utazásra is tavasszal kerül sor.

A Múzeumbarátok XX.-on című online vetélkedő iránti eddig tapasztal kissé gyenge érdeklődést a Savaria Múzeumba, a Vasi Múzeumi Látványtárba, a Smidt Múzeumba és a Vasi Skanzenbe meghirdetett rendhagyó tárlatvezetésekkel szeretnénk fokozni.

Több rendezvényt szervezünk a Berzsenyi Dániel Könyvtár Helytörténeti klubjával közösen. A Levéltárral közös kiadásban napvilágot lát a már 2018-ra beharangozott Szombathely mindenképpen című kötet, amelynek bemutatójára február közepén kerül sor. A Könyvtárral, a Levéltárral és több civil szervezettel együttműködve rendezzük meg a Savaria Történelmi Karnevál idején nyíló „Tárgyiasult Szombathely” munkacímet viselő kiállítást, amely a megyeszékhely nevével „fémjelzett”, dokumentumok, tárgyak felvonultatását tűzi ki célul.

Mindezek mellett iskolaidőben, péntek délutánonként továbbra is változatos programokkal működik a Múzeumbogár klub. A vakációzó felsős diákokat régésztáborba, a kötelező iskolai közösségi szolgálati munkaórákat is szem előtt tartó középiskolásokat a szergényi örökségőr táborba várjuk.

Töltse le a részletes eseménynaptárt!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza