Eseménynaptár

Eseménynaptár

Pedagógia és történeti kutatómunka

Feltöltve: 2019.01.09

2019. június 05. szerda 17:00 óra

„Hiszek az élőszó hatásában, a tanári magyarázat erejében! ... Ha a tanári magyarázat is száraz, a csoda elmarad.” – vallotta Öveges József. Tanítványaként elmondhatom, hogy a csoda minden magyar- és történelemórán megismétlődött.

Tablókép

Dr. Wirth Zsuzsanna – Wirth tanárnő, Zsuzsa néni, és végül kedves Zsuzsa, tegező módban, de nagy tisztelettel – gazdag pedagógiai életpályát mondhat magáénak, amelyben szintetizálva megjelentek saját helytörténeti kutatási eredményei is.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban végzett, majd az ELTE-n megszerzett magyar-történelem szakos diplomával visszatért alma materébe tanítani. 35 év tanári pályafutás során állandóan megújuló komplex módszerekkel kísérletezett, naprakész tudást adott át diákjainak. Helytörténeti kutatóként a levéltár, a múzeum és a könyvtár vonzásában látta és látja az oktatás lényegét. Napjainkban is aktív történeti kutatómunkát végez, mentora továbbra is volt gimnáziumi tanítványainak. Vibráló és impulzív személyiségével arra bátorít minket, hogy van még felfedezni való a helytörténeti kutatásban.

Izgalmas és változatos pályafutásának bemutatására vállalkozik ez a személyes hangvételű beszélgetés.

Bodó Judit

Beszélgetésvezető: Bodó Judit mestertanár,
a VMBE elnökségi tagja

Helyszín: Savaria Múzeum

Időpont: 2019. június 5. szerda, 17 óra


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza