Eseménynaptár

Eseménynaptár

Filmbe mentett emlékezet

Feltöltve: 2019.09.02

2019. szeptember 18. szerda 17:00 óra

Évfordulós beszélgetés a függetlenfilmes alkotópárossal, Boros Ferenccel és Horváth Zoltánnal. Moderátor: Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. Társszervezők: a BDK helytörténeti klubja és a H+ Média és Kult. Egy.

Filmbe mentett emlékezet

Boros Ferenc és Horváth Zoltán függetlenfilmes alkotópáros 15 éve készít helytörténeti dokumentum- és ismeretterjesztő filmeket. Ezen idő alatt több mint 30 alkotást forgattak és számos országos és nemzetközi fesztiválon megfordultak, amelyeken közel 70 díjat gyűjtöttek be.

Specialitásuk Vas megye ismert személyiségeinek (dr. Kuntár Lajos, Gál Ferusz József, Gazdag Erzsi, Palkó István, Nagy Marianna, Csonka Ernő, Spiegler Elemér, Ferkovics József, Dr. Széll Kálmán, Fűzfa Balázs, Szendiszűcs István, Devecz Oszkár, Varecza László) mozgóképes megörökítése. Feldolgozták többek között a szombathelyi és répcelaki ’56-os eseményeket, a szombathelyi rendszerváltás és a répcelaki árvíz történetét. Fontosnak tartják az élő közösségek bemutatását, értéket mentenek, megőrzik a múltat, KORDOKUMENTÁLNAK.

Töltse le a meghívót!


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Segítsd munkánkat egy megosztással!

Vissza